Mai multe familii din localitatea prahoveană Grădiștea au primit sprijin de la voluntarii Paraclisului CMN

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au împărțit în ziua de Bobotează cincizeci de pachete cu alimente persoanelor cu posibilități financiare limitate din localitatea prahoveană Grădiștea.

Familiile aflate pe lista voluntarilor au fost selectate de părintele paroh Alexandru Popescu, de la Parohia Grădiștea care cunoaşte situaţia socială a comunităţii pe care o păstoreşte, a transmis Dan Prună, Coordonatorul echipei de voluntari de la Paraclisul CMN..

„Este vorba despre cazuri sociale, familii monoparentale, cu mulţi copii, sau persoane cu probleme serioase de sănătate şi venituri economice modeste”, a spus Dan Prună.

Între persoanele vizate s-a aflat și Maria, o fetiță nevăzătoare şi orfană îngrijită de bunicii ei.

„Zilnic, acești bunici merg împreuna cu fetița la București la o școală specială. Ei se deplasează cu microbuzul pe o distanţa mare şi se trezesc la primele ore ale dimineții, a mai spus Dan Prună.

Voluntarii au promis să o ajute în continuare cu tot ce va fi necesar pentru ca ea să îşi continue fără probleme studiile la o şcoală specială din Bucureşti.

Pachetele pregătite de voluntari și sponsorizate de ALDIS SRL au constat în alimente de bază: orez, zahăr și ulei, fructe dar și mezeluri.

Acțiunea a fost binevenită în Grădiștea, unde sunt numeroase cazuri sociale. Mai multe familii le-au spus voluntarilor că nu sunt racordate la reţeaua publică de curent electric.

În aceeași zi, voluntarii Paraclisului CMN au mai distribuit 180 de pachete cu mezeluri şi fructe în localitățile Matiţa, Jugureni şi Marginea Pădurii, judeţul Prahova.

Voluntarii au mai vizitat satul Grădiștea în scopuri filantropice. În urmă cu doi ani, în localitatea prahoveană a avut loc a opta ediție a Campaniei Sănătate pentru sate.

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de voluntari sub coordonarea părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente