Mai multă siguranță în comunitate: Protocol între Arhiepiscopia Bucureștilor și Serviciul de Probațiune Prahova

Arhiepiscopia Bucureștilor și Serviciul de Probațiune Prahova au semnat luni un protocol de colaborare prin care persoanele care au comis infracțiuni vor fi sprijinite în procesul de reintegrare socială.

Colaborarea va oferi implicit mai multă siguranță în comunitate prin prevenirea recidivei și va fi implementată în cât mai multe parohii din județ.

Întâlnirea a avut loc la sediul Protoieriei Ploiești Nord și a fost mediată de Părintele Mihai Aurel Vicar Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Au participat Ciprian Gavril, Șeful Serviciului de Probațiune Prahova, și inițiatorul colaborării, Părintele Ginel Aurelian Ivan, consilier la Sectorul Cimitire, Monumente și Servicii Funerare al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Din partea protoieriilor de pe raza județului Prahova, au fost prezenți inspectorii pentru siguranța în muncă. Aceștia vor sprijini punerea în aplicare a colaborării.

Au fost stabilite amănunte procedurale și s-a convenit ca după șase luni să fie întocmit un feedback din partea Serviciului de Probațiune Prahova, pentru a observa impactul pe teren al colaborării.

Protocolul cu Serviciul de Probațiune Prahova se bazează pe experiența furnizată de colaborarea Arhiepiscopiei Bucureștilor cu Serviciile de Probațiune București și Ilfov.

Foto credit: Arhiepiscopia Bucureștilor

Comentarii Facebook


Știri recente

FOTO | Toamna în București – 2021

Vă prezentăm o serie de fotografii care să vă încurajeze să vizitați și să vă bucurați de locuri frumoase din București: Mănăstirea Stravropoleos, Grădina Cișmigiu, Parcul Izvor – Paraclisul CMN – Catedrala Națională. Foto credit:…