Maestrul Radu Beligan a fost înmormântat la Cimitirul Bellu

Maestrul Radu Beligan a fost înmormântat astăzi, 23 iulie 2016, cu onoruri militare, la biserica Cimitirului Bellu din Capitală.

Slujba înmormântării a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, alături de un sobor de preoți și diaconi.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a citit mesajul de condoleanțe al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, din care redăm un fragment:

Fiind nepotul preotului ortodox Adam Beligan, maestrul Radu Beligan nu s-a sfiit să vorbească pe scenă despre Dumnezeu și despre tainica prezență dumnezeiască pe care a simțit-o adesea lângă sine. A simțit vegherea Părintelui ceresc și a considerat că Acesta l-a călăuzit în itinerariul biografic pe care l-a urmat. Rămâne veșnic în amintirea noastră prin aristocrația sa spirituală, prin noblețea și eleganța sa. Familiei îndurerate adresăm un cuvânt părintesc de mângâiere sufletească și îi încredințăm de întreaga noastră compasiune.

Radu Beligan a murit miercuri, 20 iulie, la spitalul Elias, în urma unui stop cardio-respirator. Trupul neînsuflețit al actorului Radu Beligan a fost depus astăzi, până la ora 13:00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național „I.L. Caragiale”, din București.

Vezi și Mesajul de condoleanțe adresat de Patriarhul României familiei regretatului actor Radu Beligan

*  *  *

Maestrul Radu Beligan și-a dedicat întreaga viață teatrului, filmului, televiziunii şi radioului, devenind, datorită talentului său, un adevărat şi nepreţuit simbol al teatrului național. Actor cu peste şapte decenii de activitate, regizor, profesor, membru de onoare al Academiei Române, fost director al Teatrului Naţional, Președinte de onoare pe viață al Institutului Internațional de Teatru, onorat cu numeroase distincţii naţionale şi internaţionale, Radu Beligan va rămâne pentru totdeauna în memoria vie a iubitorilor teatrului și filmului românesc graţie personalităţii sale unice (Fragment din mesajul de condoleanțe al Patriarhului României)

Comentarii Facebook


Știri recente