Madrid | PS Timotei a liturghisit. Numeroși credincioși s-au rugat împreună cu ierarhul lor

Episcopul Timotei al Spaniei și Portugaliei a slujit Sfânta Liturghie în 4 iunie 2017 la Catedrala episcopală provizorie din Madrid, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În continuare, s-a săvârșit Vecernia plecării genunchilor. Toți credincioșii prezenți în Duminica Rusaliilor au primit în semn de binecuvântare spice de grâu.

La final, ierarhul a rostit un cuvânt în care a vorbit despre Sfântul Duh, a treia Persoană a Sfintei Treimi. De ce S-a înălțat Mântuitorul? A făcut aceasta pentru ca să ducă firea noastră și să o facă împreună șezătoare cu Sfânta Treime, pentru că nu S-a înălțat numai Hristos Dumnezeu, ci și Hristos Omul. Firea omenească a ajuns în sânul Sfintei Treimi.

Oare ne-a părăsit Hristos dacă S-a înălțaț la cer? Nu! Ci ne-a trimis pe Duhul Cel Sfânt pe Care Îl sărbătorim. Cunoscuta rugăciune «Împărate ceresc…» este adresată Duhului Sfânt și o rostim prima dintre rugăciunile începătoare tocmai pentru ca Duhul să vină să Se sălășluiască întru noi, să ne învețe cum să ne rugăm și să ne sfințească prin harul Său.

Comentarii Facebook


Știri recente