Macedonia | Producții Trinitas tv prezentate la Festivalul de Film Spiritual „Bogorodicen Pokrov” din Skopje

În perioada 14 – 19 octombrie 2017, la Skopje, în capitala Republicii Macedonia, are loc cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Film Spiritual Bogorodicen Pokrov (Acoperământul Maicii Domnului).  Trinitas Tv, televiziunea Patriarhiei Române, participă cu două producții.

Evenimentul, care se desfășoară sub îndemnul liturgic Sus să avem inimile!, promovează pacea prin intermediul mass-media și militează pentru redescoperirea valorilor umane care aduc laolaltă popoarele lumii.

În cadrul festivalului, Trinitas tv participă cu următoarele producții: Voroneț, fereastră spre cer (realizator Pr. Alexandru Trușcă) – care prezintă spectatorilor una dintre cele mai frumoase și mai vestite mănăstiri din România, aflată în patrimoniul mondial UNESCO și Sfântul Antim, Fiu al Georgiei și Părinte al Țării Românești (realizator Ştefania Coşuleanu) – ce face cunoscute publicului faptele mitropolitului care a introdus limba română în cărţile de cult ale Bisericii şi care şi-a sfârşit viaţa ca martir al lui Hristos.

Duminică, 15 octombrie 2017, în clădirea ridicată în stil neoclasic a Teatrului Naţional Macedonean a fost prezentat filmul dedicat Mănăstirii Voroneţ.

După vizionare, Petru Mihalea, redactor-şef al Departamentului Cultural din cadrul Trinitas Tv, delegat la acest festival, a răspuns întrebărilor publicului cu privire la materialul vizionat şi a făcut o prezentare generală despre specificul mănăstirilor româneşti din zona Bucovinei.

A doua zi, a fost urmărit filmul dedicat Sfântului Antim Ivireanul.


În acest an, în cadrul Festivalului Bogorodicen Pokrov sunt prezentate filme din Cehia, Rusia, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia, Spania şi România. Manifestarea este organizata cu ajutorul unor specialişti cu o activitate îndelungată în cinematografie şi beneficiază de sprijinul mai multor ambasade din Skopje.

Foto credit: Trinitas tv

Comentarii Facebook


Știri recente