Mă voi strădui ca pe toate să le fac pentru întărirea Ortodoxiei din Rep. Moldova – Episcopul ales al Basarabiei de Sud

După alegerea sa ca Episcop al Basarabiei de Sud, Arhimandritul Veniamin Goreanu şi-a exprimat dorinţa ca toată lucrarea desfăşurată în această demnitate să fie „pentru binele şi pentru întărirea Ortodoxiei din Republica Moldova”.

El a spus că porneşte în această misiune cu un gând inspirat din cuvintele Sfântului Calinic: „Nu am venit aici să mă odihnesc în ostenelile altora”.

Arhimandritul Veniamin a afirmat că va fi ascultător Sinodului Mitropolitan, Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi Părintelui Patriarh Daniel căruia i-a mulţumit pentru sprijinul acordat de-a lungul timpului.

„Cu recunoştinţă vă mulţumesc pentru toată încrederea, purtarea de grijă părintească şi modul în care aţi ştiut să modelaţi viaţa mea, lucrarea mea misionară şi să-mi încredinţaţi pe parcurs diferite ascultări care să mă călească astfel încât astăzi să pot să-mi asum această lucrare foarte importantă pentru misiunea Bisericii”, a spus arhim. Veniamin Goreanu.

Noul Episcop Ales al Eparhiei Basarabiei de Sud, Arhim. Veniamin Goreanu este originar din Republica Moldova, fiind născut în Com. Puhoi, Raionul Anenii Noi, în anul 1975.

Din anul 2003 până în prezent a îndeplinit numeroase funcții în cadrul Administrației Patriarhale şi a Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și-a exprimat speranța că noul episcop va desfăşura o activitate rodnică, în special în lupta cu fenomenul secularizării:

„Noi avem speranţa aceasta că folosind multa experienţă organizatorică, misionară şi pastorală din ţară veţi reuşi să fiţi un sprijin pentru Înaltpreasfinţitul Părinte Petru şi împreună cu Sinodul Mitropoliei Basarabiei, în consultare şi cooperare cu ierarhii din Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române să dezvoltaţi o activitate aşteptată de multă vreme, deoarece cea mai mare problemă este secularizarea, duhul lumesc şi delăsarea duhovnicească”, a spus Preafericirea Sa.

Episcopia Basarabiei de Sud, cu sediul în oraşul Cahul, este continuatoare a Episcopiei de Cetatea Albă-Ismail înființată în anul 1923 în cadrul României Mari.

Foto credit: Mihnea Păduraru/ZL

Comentarii Facebook


Știri recente