Luna Filantropiei – Luna copilului în culori

Iunie este „Luna Filantropiei – Luna copilului în culori” în toate așezămintele sociale din județele Alba și Mureș aflate în administrarea Arhiepiscopiei Alba Iuliei. În această perioadă au loc acțiuni și evenimente în casele de tip familial, centrele de zi și cele educaționale care oferă servicii pentru copii, în centrele de consiliere, dar și în celelalte așezăminte sociale.

Toate aceste centre sociale pot fi vizitate de cei care doresc să afle mai multe despre activitate socială desfășurată în ele.

Marțea aceasta, aproximativ 500 de copii din așezămintele sociale au susținut un spectacol la Casa de cultură din Reghin. La eveniment a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, informează TRINITAS TV.

„Referindu-se la marea însemnătate ce o prezintă copilul pentru omenire scriitoare engleză Ellen Key are perfectă dreptate când îl numește Majestatea sa, copilul.. Ea spune că în pruncul din fașă zace viitorul. În copilul care se joacă înaintea noastră stă viitorul omenirii. Conștienți de aceasta noi ne străduim să le oferim copiilor educația religioasă și morala creștină. În acest fel, în sufletele lor minunate și colorate ca florile noi sădim idealurile sfinte ale Marelui Pedagog și Învățător al lumii, Iisus Hristos”, a mărturisit Înaltpreasfințitul Părinte Irineu.

În a fost prezentată și o expoziție cu lucrări artistice și obiecte realizate de copii. Nu au lipsit nici desenele pe asfalt, realizate în Parcul Central din Reghin.

Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Alba Iuliei, Asociația „Filantropia Ortodoxă” – Filiala Reghin în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Reghin.

Comentarii Facebook


Știri recente