„Luna Filantropiei – Luna Copilului în culori” sărbătorită în așezămintele sociale ale Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia

Luna iunie este declarată „Luna Filantropiei – Luna copilului în culori” în toate așezămintele sociale din județele Alba și Mureș aflate sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. În această perioadă au loc acțiuni și evenimente în casele de tip familial, centrele de zi și cele educaționale care oferă servicii pentru copii, în centrele de consiliere dar și în celelalte așezăminte sociale, după cum aflăm de la Biroul de Presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba.

„Luna Filantropiei – Luna copilului în culori” presupune totodată deschiderea tuturor acestor centre sociale către cei care vor dori să le viziteze, să afle despre activitate socială derulată în cadrul acestora sau să le ofere ajutor.

Manifestările vor culmina, marți, 10 iunie, la Reghin, unde aproximativ 500 de copii din așezămintele sociale din județele Alba și Mureș, patronate de Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, vor participa la evenimentul „Ziua Filantropiei – Ziua Copilului în culori”. Evenimentul va debuta la ora 10,00 la Casa de Cultură „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin unde va avea loc un spectacol susținut de copiii din așezămintele sociale ale Eparhiei de Alba Iulia. Copiii și invitații vor fi întâmpinați de primarul municipiului Reghin, doamna Maria Precup, care le va transmite un cuvânt de bun venit. Evenimentul se bucură de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei care le va pune la suflet copiilor un cuvânt duhovnicesc.

În paralel manifestările cuprind și o expoziție cu lucrări artistice și obiecte realizate de copiii din așezămintele sociale aflate în cadrul rețelei de asistență socială a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei.

Din cadrul manifestărilor nu vor lipsi nici desenele pe asfalt realizate de copii în Parcul Central al municipiului Reghin urmând să își arate talentul artistic atât copiii din așezămintele sociale cât și cei din școlile din municipiul Reghin. „Ziua Filantropiei – Ziua Copilului în culori” se va încheia cu un moment mult așteptat de copii, respectiv un bal mascat pentru copiii ocrotiți în cadrul așezămintelor sociale, eveniment programat la ora 12,00 la Sala Festivă „Mirona” (Firmele Gliga) din Reghin.

„Ne bucurăm că în acest an găzduim evenimentul devenit deja tradiție în Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei – „Ziua Filantropiei – Ziua Copilului în culori”. Ne dorim ca acest moment să fie un plăcut prilej pentru a evoca activitatea social filantropică a Bisericii dar și un moment în care copiii ocrotiți în așezămintele sociale să ne încânte și să ne demonstreze calitățile lor artistice. Mulțumim administrației locale din Reghin și doamnei primar Maria Precup că sunt alături de noi în organizarea acestui eveniment și ne sprijină continuu în misiunea noastră social-filantropică” a spus părintele Dimitrie Gherman, directorul executiv al Asociației Filantropia Ortodoxă – Filiala Reghin.

Evenimentul „Ziua Filantropiei – Ziua Copilului în culori” este organizat de Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, Asociația Filantropia Ortodoxă – Filiala Reghin în colaborare cu Primăria municipiului Reghin și Consiliul Local Reghin.

În prezent aproape 900 de copii din județele Alba și Mureș sunt ocrotiți sau beneficiază de servicii sociale în cele aproximativ 40 de centre și așezăminte pentru copii susținute de Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia împreună cu Asociația Filantropia Ortodoxă Alba. La nivelul eparhiei, în cele două județe, funcționează 18 case de tip familial în care sunt ocrotiți aproximativ 230 copii, un centru de formare a deprinderilor pentru viață independentă pentru 15 copii, 6 centre de zi pentru copii pentru 150 de beneficiari, 16 centre educaționale pentru 400 de copii, un centru rezidențial pentru 14 copii, două centre școală specială pentru 30 copii cu dizabilități și un centru de zi pentru copii antepreșcolari în care sunt ocrotiți 34 de copii. Centrele funcționează în parteneriat cu Consiliile Județene Alba și Mureș prin Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, dar beneficiază și de sprijinul administrațiilor locale sau a altor parteneri locali.

Comentarii Facebook


Știri recente