Luna credincioșilor la Parohia Nașterea Domnului din Cluj-Napoca

La Parohia Ortodoxă „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, unde este paroh Nicolae Buda, luna ianuarie are o semnificație deosebită prin cinstirea credincioșilor de toate vârstele din parohie, care au avut în anul 2013 evenimente fericite și importante în viața lor, informează „Ziarul Lumina”.

Ca și anul trecut, în fiecare duminică din această lună, credincioșii Parohiei „Nașterea Domnului” din cartierul clujean Gheorgheni vor avea bucuria de a participa la Sfânta Liturghie și pe aceea de a fi împreună cu cei care au înmulțit talanții dăruiți de Bunul Dumnezeu și au avut realizări importante în anul trecut.

În 5 ianuarie 2014 a avut loc sărbătorirea credincioșilor care au împlinit anul trecut 50 de ani de căsătorie. Familiile au fost sărbătorite după Sfânta Liturghie; în fața Sfântului Altar ei au fost felicitați de către preoții parohiei. Astfel, cu această ocazie au primit daruri: icoane și cărți de rugăciuni. După acest moment festiv a urmat o mică agapă în sala de la demisol a lăcașului de cult.

Acești enoriași, care au sărbătorit 50 de ani de căsătorie, sunt pentru toți credincioșii un exemplu de iubire, răbdare și credință. Ei au trăit respectând familia, crescându-și frumos copiii, îndeplinindu-și datoria de buni creștini ai bisericii.

În următoarea duminică din lună, pe 12 ianuarie, la Biserica „Nașterea Domnului” va avea loc, după săvârșirea Sfintei Liturghii, întâlnirea și sărbătorirea tuturor tinerilor care s-au cununat anul trecut în biserica parohiei. Apoi, în duminica din 19 ianuarie va avea loc sărbătorirea credincioșilor de toate vârstele care au avut succese deosebite la competiții județene, naționale și internaționale în anul 2013 și au primit medalii, diplome, premii în diverse domenii – științe, literatură, pictură, muzică, sport sau cu rezultate excepționale la olimpiade și concursuri. În duminica din 26 ianuarie, biblioteca parohiei răsplătește pe „Cel mai fidel cititor” al anului 2013.

Concursuri și proiecte

Parohia „Nașterea Domnului” derulează mai multe activități în care sunt sărbătoriți credincioșii, cu diferite ocazii. Astfel, alături de programul „Luna credincioșilor” din luna ianuarie, se desfășoară și programul „Numai împreună înmulțim bucuria!”, în cadrul căruia sunt sărbătoriți toți credincioșii care și-au aniversat în decursul unei luni ziua de naștere.

De asemenea, aici au loc numeroase competiții, între care concursul literar „Bucuria sărbătorii Buneivestiri”, în perioada februarie-martie, concursul de poezie și cântece religioase pentru elevii claselor I-IV intitulat „Micul Onufrie”, din 12 iunie, concursul „Lumina sărbătorilor de iarnă”, în perioada noiembrie-decembrie. Concursurile sunt organizate de parohie, în cadrul unor parteneriate cu Școala „Constantin Brâncuși” și Grădinița „Lumea copiilor”.

Comentarii Facebook


Știri recente