Lumina Sfintelor Scripturi: Antologie tematică din opera Sfântului Ioan Gură de Aur

La Editura BASILICA a Patriarhiei Române a apărut, într-o nouă ediție, scrierea „Lumina Sfintelor Scripturi: Antologie tematică din opera Sfântului Ioan Gură de Aur“. Volumul I al lucrării apare cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și se dorește a fi un autentic instrument de studiu util atât studenților, doctoranzilor, profesorilor de Religie, preoților, dar și tuturor credincioșilor râvnitori pe calea desăvârșirii spirituale.

Volumul cuprinde învățături de credință, explicații, îndemnuri și sfaturi duhovnicești deosebit de utile și de actualitate ale unuia dintre cei mai mari teologi și Părinți ai Bisericii din secolul al IV-lea.

Cuvântul Sfântului Ioan Hrisostom rămâne și astăzi, unul la fel de puternic, pentru că există, ca și în primele secole creștine, numeroase probleme și nedumeriri de natură morală și socială, care îl preocupă pe omul contemporan. Antologia oferă avantajul de a avea grupate texte din scrierile Sfântului Ioan Gură de Aur, pe ansambluri de teme și puncte de credință. De asemenea, volumul reprezintă un prilej de a cunoaște îndeaproape una dintre cele mai arzătoare inimi pentru iubirea de Dumnezeu și de aproapele, pe care le-a dat Biserica Ortodoxă.

Cartea poate fi achiziționată de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul „Ortodoxia” (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Galeriile „Cuvântul Vieţii” (Calea Victoriei, Nr. 28), Magazinul „Librăria Ortodoxă” (Bdul Regina Maria, Nr.1) sau prin comandă pe internet la adresa [email protected].

Comentarii Facebook


Știri recente