Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă în România de Sfintele Paști

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în seara zilei de sâmbătă, 19 aprilie 2014, o delegație a Patriarhiei Române va aduce Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim cu un avion special. Delegația este formată din Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor (coordonator), și Preacuviosul Părinte Arhimandrit Paisie Teodorescu, Consilier patriarhal.

Lumina Sfântă va fi oferită la slujba de Înviere (orele 24.00) de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel clerului și credincioșilor prezenți la Catedrala patriarhală.

Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureștilor și alte eparhii ale Patriarhiei Române din sudul țării sunt invitate să trimită delegați la Aeroportul Internațional Henri Coandă (salonul oficial) în seara zilei de 19 aprilie 2014, în jurul orelor 19.00, pentru a primi Lumina Sfântă de la Ierusalim și a o oferi preoților și credincioșilor.

De la Aeroportul Internațional Henri Coandă, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă cu trei avioane de mici dimensiuni la Suceava, Satu-Mare (cu escală în municipiul Cluj-Napoca) și Timișoara pentru clerul și credincioșii ortodocși din restul țării.

BIROUL DE PRESĂ

AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente