Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România

Delegația Patriarhiei Române condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a ajuns pe aeroportul Internațional Henri Coandă, puțin după ora 19.00, cu  Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române,  în seara zilei de sâmbătă, 30 aprilie 2016, Lumina Sfântă va fi oferită la slujba de Înviere, orele 24.00,  clerului şi credincioșilor prezenți la Catedrala patriarhală.

De la Aeroportul Internațional Henri Coandă, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă în Transilvania şi Banat cu două avioane de mici dimensiuni la Satu-Mare (cu escală la Sibiu şi Cluj-Napoca) şi Timişoara pentru clerul şi credincioșii ortodocși, iar un alt avion va duce Lumina Sfântă la Bacău și Suceava, pentru Moldova şi Bucovina, conform Biroului de Presă al Patriarhiei Române.

***

Patriarhul Ierusalimului, îmbrăcat în stihar, a intrat în Sfântul Mormânt la ora 14.26, a îngenuncheat în fata dalei de marmură care acoperă mormântul și s-a rugat să coboare Lumina. Lumina Sfântă  a fost primită la ora 14.29, iar la ora 14.35 Patriarhul Ierusalimului o împărțea credincioșilor adunați în biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

Comentarii Facebook


Știri recente