Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România

În seara zilei de sâmbătă, 19 aprilie 2014, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, o delegație a Patriarhiei Române a adus în România Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, cu un avion special. Din delegație au făcut parte Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor și Părintele Arhimandrit Paisie Teodorescu, Consilier patriarhal.

Avionul a aterizat pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din București în jurul orei 20:30. În salonul oficial al aeroportului s-au aflat delegați ai Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureștilor și ai altor eparhii ale Patriarhiei Române din sudul țării pentru a primi Lumina Sfântă și a o oferi preoților și credincioșilor.

„Cu binecuvântarea și cu purtarea de grijă a Părintelui Patriarh Daniel pentru a șasea oară consecutiv o delegație a Patriarhiei Române s-a deplasat la Ierusalim pentru a aduce Sfânta Lumină ce se va împărți la miezul nopții tuturor creștinilor din țară. Numaidecât vom împărți Sfânta Lumină pentru delegațiile Eparhiilor din Mitropolia Munteniei și Dobrogei și trei avioane vor pleca în Moldova, Maramureș și spre Timișoara. De acolo Sfânta Lumină va fi împărțită pentru Eparhiile din celelalte zone ale țării”, a precizat Preasfințitul Părinte Varsanufie, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

De la Aeroportul Internațional Henri Coandă, Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost dusă cu trei avioane de mici dimensiuni în Moldova, Transilvania și Banat.

Lumina Sfântă va fi oferită la slujba de Înviere (orele 24.00) de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel clerului și credincioșilor prezenți la Catedrala Patriarhală.

Comentarii Facebook


Știri recente