Lumina Sfântă a venit la Ierusalim la Mormântul Domnului

Mii de pelerini aflați la Mormântul Mântuitorului nostru Iisus Hristos din Ierusalim au primit Lumina Sfântă astăzi, 19 aprilie 2014. Sfânta Lumină s-a pogorât la ora 14:18.

Credincioșii împreună cu Patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea și cu un sobor de ierarhi și preoți au înconjurat de trei ori Sfântul Mormânt. În timp ce s-a cântat „Lumină lină”, Patriarhul și-a scos veșmintele și mitra și s-a supus percheziționării pentru a se dovedi că nu are asupra sa nici un dispozitiv cu care să poată aprinde vreo lumânare. Patriarhul îmbrăcat numai în stihar a intrat în Sfântul Mormânt. În interior, Patriarhul a îngenuncheat înaintea dalei de marmură ce acoperă mormântul, pe care se află o candelă neaprinsă și cărticica cu rugăciunea Luminii Sfinte. Patriarhul a ieșit din Sfântul Mormânt și a dat Lumina Sfântă preoților care așteptau, precum și celor de afară.

Sfânta Lumină va fi adusă în țara noastră de o delegație condusă de Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul Episcop Vicar patriarhal și de Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente