Lumina Sfântă a sosit în România

În seara zilei de sâmbătă, 11 aprilie 2015, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, o delegație a Patriarhiei Române a adus în România Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, cu un avion special. Din delegaţia condusă de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a făcut parte şi Părintele arhimandrit Dionisie Constantin, consilier patriarhal coordonator al Atelierelor Institutului Biblic şi de Misiune Ortodoxă.

Avionul a aterizat pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din București în jurul orei 19:45. În salonul oficial al aeroportului s-au aflat delegați ai Protoieriilor din Arhiepiscopia Bucureștilor și ai altor eparhii ale Patriarhiei Române pentru a primi Lumina Sfântă și a o oferi preoților și credincioșilor.

„Din încredinţarea şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, o delegaţie a Bisericii Ortodoxe Române s-a aflat în aceste zile la Ierusalim pentru a aduce, aşa cum s-a întâmplat şi în anii din urmă, Sfânta Lumină din biserica Învierii Mântuitorului. Sfânta Lumina a coborât astăzi, în biserica Sfântului Mormânt, la orele 14:15 şi a fost împărţită celor prezenţi de către Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului şi a toată Palestina. Aseară, delegaţia Bisericii Ortodoxe Române a fost primită la sediul Patriarhiei Ierusalimului de către Preafericitul Teofil al III-lea, care a amintit în cuvântul său de prezenţa Bisericii noastre alături de alte Bisericii Ortodoxe surori în Ţara Sfântă, în aceste zile. Ne-am bucurat să întâlnim la Ierusalim, pe lângă românii veniţi din ţară, şi români veniţi de departe, din America, Germania, Italia sau Olanda. Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru această binecuvântare şi îl rugăm să lumineze cu Lumina Sa cea Sfântă viaţa şi lucrarea poporului român”, a declarat Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul.

Lumina Sfântă va fi oferită la slujba de Înviere (orele 24.00) clerului și credincioșilor prezenți la Catedrala Patriarhală.

Comentarii Facebook


Știri recente