Lumina Învierii, la Protopopiatul Pașcani

Joi, 10 aprilie 2014, în incinta Protopopiatului Pașcani, a avut loc cea de-a doua ediție a manifestării cultural-religioase „Lumina Învierii”, organizată de catedra de religie a Colegiului Național „M. Sadoveanu” din Pașcani. Evenimentul a întrunit peste 100 de elevi și profesori, informează „Ziarul Lumina”.

Ajunsă la cea de-a doua ediție, manifestarea cultural-religioasă „Lumina Învierii” s-a desfășurat în data de 10 aprilie 2014, în incinta Protopopiatului Pașcani, și a întrunit peste 100 de elevi și profesori din zona Pașcani. Cei prezenți au fost întâmpinați cu flori, iconițe și pliante de către organizatorii evenimentului: profesoarele de religie Vasilica Dimitriu Sîrghie și Mihaela Spiridon de la Colegiul Național „M. Sadoveanu” din Pașcani.

În deschidere, prof. Carmen Dimitriu, directoare a colegiului pășcănean, și pr. protopop Pavel Postolachi au mulțumit participanților , subliniind totodată necesitatea și importanța acestei activități organizate pentru copii și tineri, realizată în parteneriat cu Protoieria Pașcani.

În continuare, a urmat conferința religioasă „Învierea Domnului – evenimentul central al istoriei mântuirii”, susținută de către pr. prof. dr. Cristian Alexandru Barnea, inspector pentru disciplina religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași, după care a avut loc lansarea revistei „Calea spre Lumină” – ediție specială de Paști, coordonată de prof. Vasilica Dimitriu Sîrghie.

„Fiecare copil este înzestrat de Bunul Dumnezeu cu foarte multe daruri. Nouă, profesorilor de religie, nu ne rămâne decât să-i ajutăm pe copii să-și descopere aceste daruri, să le valorifice și să meargă pe calea cea bună. Sperăm că revista noastră va avea un impact pozitiv și cuvintele tinerilor creștini nu vor nimeri pe un teren arid precum semințele din Evanghelie și vor contribui, în măsura posibilităților, la valorile creștine”, a spus cu ocazia lansării revistei prof. Vasilica Dimitriu Sîrghie.

Activitatea a continuat cu șezătoarea literar-religioasă „Credință și tradiție de Paști” – a II- ediție, ce a fost susținută de un grup de elevi ai colegiului, având drept scop promovarea tradițiilor populare străbune și trezirea în sufletele elevilor a interesului pentru folclorul național. În cadrul acestei manifestări a fost realizată și o deosebită expoziție de costume populare și obiecte tradiționale, precum și o expoziție de icoane, ouă încondeiate și felicitări realizate de elevii colegiului pășcănean. La expoziții au contribuit și profesoarele Otilia Pintilie și Adriana Matcovici.

„Evenimentele din această zi se încadrează între celelalte frumoase momente organizate de către colegii profesori de religie de la Pașcani. Acestea scot în evidență timpul frumos dinaintea sărbătorii Sfintelor Paști. Mă simt onorat pentru invitația de a participa la acest eveniment și sper să le fie de folos copiilor”, a spus la final pr. prof. dr. Cristian Alexandru Barnea.

Comentarii Facebook


Știri recente

O săptămână de post și filantropie: Repere

A cincea săptămână din Postul Mare a fost o nouă săptămână a filantropiei la nivelul Bisericii Ortodoxe Române. Grăuntele de lumină Una dintre cele mai consistente campanii filantropice se desfășoară la Iași. În cadrul proiectului…