Lumina Învierii la Mormântul Sfânt

În ziua Învierii lui Hristos, pelerinul aflat la Sfântul Mormânt de la Ierusalim nu mai simte nici setea, nici nesomnul și nici osteneala. Lumina Sfântă coboară, iar credincioșii trăiesc din plin suprema clipă de împlinire duhovnicească împreună cu toți cei din jur, dar și cu cei dragi purtați în gând: „Hristos a Înviat!; Adevărat a Înviat!”

Cu sufletul împăcat am întâmpinat anul trecut Sfintele Paști în Țara Sfântă; cinci zile de trăiri intense ce nu pot fi descrise în cuvinte: emoție, rugăciune, împlinire sufletească. Un loc încărcat de sfințenie este Biserica Învierii, un ansamblu arhitectonic impresionant care adăpostește Mormântul Sfânt al Mântuitorului, Cel răstignit și Înviat a treia zi pentru iertarea păcatelor lumii. Pentru a ajunge aici, am bătut la porțile Ierusalimului vechi, cetate sfântă care a fost dărâmată până la temelii în repetate rânduri, tot de atâtea ori fiind construită la loc, piatră cu piatră.

Mai multe informații în săptămânalul Lumina de Duminică.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…