Lumina Învierii a ajuns și la românii de dincolo de Cercul Polar

Românii din insulele si fiordurile norvegiene de dincolo de Cercul Polar s-au bucurat, anul acesta, după mulți ani, de primirea Sfintei Lumini, sărbătorind Paștile împreună cu episcopul lor, PS Macarie al Europei de Nord, după cum informează Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord.

Puțini știu că în aceste insule si fiorduri din nordul îndepărtat al Norvegiei trăiesc, risipite, câteva zeci de familii de români. La începutul Postului Mare, românii de dincolo de Cercul Polar au fost vizitați de Părintele Episcop Macarie care le-a făgăduit că va veni să slujească de Paști împreună cu ei.

Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 15-16 aprilie 2017, Preasfințitul Macarie a săvârșit Sfânta Liturghie la Sărbătoarea Învierii în mijlocul românilor din insula Skjervøy.

În cuvântul său pastoral ierarhul a spus: De aici, din cel mai îndepărtat loc de slujire al țărilor nordice, de dincolo de Cercul Polar, acum de Înviere, transmitem, din adâncul inimilor noastre, binețele Paștilor și salutul pascal: «Hristos a înviat!» care dorim să răsune spre frățiile voastre, preoți și credincioși, de-a lungul și de-a latul Scandinaviei, dar și în toate părțile lumii și, desigur, pretutindeni acasă, în iubita noastră țară România.

În zilele următoare ale Paștilor și în toată Săptămâna Luminată Preasfințitul Macarie va continua să viziteze și să slujească în comunitățile de români din alte părți ale Norvegiei, din Danemarca și din Suedia.

Comentarii Facebook


Știri recente