Lumea noastră este împărțită în două, spune Mitropolitul Teofan: cu Dumnezeu și fără de Dumnezeu

„Vedeți, în noi înșine și în lume, câtă necredință este, câtă fărădelege; foarte mult desfrâu, foarte multe avorturi; puțini sunt oamenii care merg duminică de duminică la Biserică; nu toată lumea postește, nu toată lumea se închină, foarte multă rătăcire, uneori și în cele ale credinței.

Putem spune că lumea noastră este împărțită în două: o lume cu Dumnezeu și o lume fără de Dumnezeu”, a constatat duminică Mitropolitul Teofan.

Înaltpreasfinția Sa a slujit duminică, 21 octombrie 2018 în comuna botoșăneană Avrămeni. Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a sfințit biserica parohiei din satul Dimitrie Cantemir și a oficiat acolo Sfânta Liturghie.

Despre textul evanghelic al Vindecării demonizatului din ținutul Gherghesenilor, ierarhul a spus că ne arată „o lume fără Dumnezeu în care vine Dumnezeu”.

„Însă, e bine să recunoaștem acest lucru”, a adăugat ierarhul, „dacă Dumnezeu vine în viața noastră, într-o formă sau alta, de foarte multe ori noi Îl alungăm precum l-au rugat să plece locuitorii din ținutul despre care este vorba în Evanghelie”.

„Și Domnul Hristos pleacă. Pentru că El nu dorește să rămână cu forța în viața noastră”,

„Omul când înjură, când fură, Doamne-ferește când ucide, când mărturisește strâmb la tribunal, când își bate joc de cel sărac sau de cel mai plăpând, omul acela îl alungă pe Dumnezeu din viața lui”, a atras atenția Părintele Mitropolit.

La final, au fost acordate mai multe distincții de vrednicie. Părintele Ioan Manoliu, în semn de apreciere pentru efortul de a construi noua biserică, a primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan Crucea Moldavă.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente