Lucrările Sfântului Sinod

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române îl va alege la 28 februarie 2013 pe noul arhiepiscop al Buzăului și Vrancei. Lucrările ședinței vor avea loc la Reședința patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Ierarhii Bisericii noastre vor participa, în deschidere, la o slujbă de Te Deum.

„La începutul acestei ședințe sinodale membrii Sfântului Sinod vor alege prin vot secret pe noul ierarh titular în postul vacant de Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei în urma trecerii la Domnul a vrednicului de pomenire Părintele Arhiepiscop Epifanie Norocel. În continuare, vor fi analizate teme privind viața bisericească între acestea numărându-se mai multe referitoare la intensificarea activităților pastoral-misionare, sociale și catehetice ale Bisericii Ortodoxe Române în țară și străinătate”, a declarat Pr. Cons. Constantin Stoica de la Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Slujba de Te Deum dinaintea lucrărilor Sfântului Sinod va fi transmisă în direct de TRINITAS TV.

Sfântul Sinod este cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Române, în toate domeniile ei de activitate. Sfântul Sinod se compune din Patriarh, toți mitropoliții, arhiepiscopii, episcopii eparhioți, episcopii-vicari patriarhali, episcopii-vicari și arhiereii vicari în funcțiune. Sfântul Sinod se întrunește anual în cel puțin două ședințe de lucru în perioadele de primăvară și toamnă, iar în ședințe extraordinare, ori de câte ori este nevoie.

Comentarii Facebook


Știri recente