Binecuvântarea lucrărilor de renovare a capelei Penitenciarului Focșani

Lucrările de renovare a capelei din cadrul Penitenciarului Focșani au fost binecuvântate, luni, 12 decembrie 2016, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Slujba de sfințire a fost oficiată de părintele Ionuț-Cristian Vuță, consilier la Sectorul Social-Filantropic și Misionar, și de părintele Eduard-Daniel Bran, protoiereu de Focșani I, alături de preoții de caritate din cuprinsul Eparhiei Buzăului și Vrancei. La eveniment au participat reprezentații Penitenciarului Focșani.

În perioada octombrie-noiembrie 2016, locașul de cult a fost renovat și înnoit, cu sprijinul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, prin Sectorul Social-Filantropic și Misionar, Serviciul Colportaj, al celor șapte protoierii din Eparhie, și al Penitenciarului Focșani.

Capela cu hramurile Sfântul Mare Mucenic Dimitrie și Sfinții Apostoli Petru și Pavel a fost înființată în anul 1995 și de atunci nu a mai suferit nici o lucrare de renovare. Odată cu trecerea timpului, multe dintre obiectele de cult și cărțile bisericești s-au deteriorat, iar din pricina umidității, era necesară efectuarea unei hidroizolații.

Activitatea s-a încheiat cu un concert de colinde susținut de persoanele private de libertate.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…