Lucrările de renovare a bisericii parohiei Recea – Cristur, binecuvântate de Mitropolitul Clujului

IPS Andrei

Credincioșii parohiei Recea – Cristur din protopopiatul Dej s-au bucurat duminică, 16 octombrie 2016, de prezența, în cadrul comunităţii, a Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului. Înaltpreasfinţia Sa a binecuvântat lucrările de renovare realizate la biserica ocrotită de Sfântul Ierarh Nicolae, a oficiat Sfânta Liturghie şi a sfinţit altarul de vară al parohiei, informează Radio Renaşterea.

În cadrul predicii, pornind de Pilda Semănătorului citită în cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei i-a îndemnat pe credincioși să-și primenească sufletele pentru a putea primi cuvântul lui Dumnezeu

La finalul slujbei, Mitropolitul Clujului a oficiat o slujbă de parastas pentru binefăcătorii locașului de cult trecuți la cele veșnice.

De asemenea, pentru activitatea de 40 de ani ca slujitor al Bisericii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei i-a oferit părintelui paroh Felician Șerban cea mai înaltă disctincție a Arhiepiscopiei Clujului pentru clerici, Crucea arhiepiscopală. Totodată au fost înmânate diplome de aleasă cinstire ctitorilor și binefăcătorilor locașului de cult.

Apoi, Înaltpreasfinţia Sa a sfințit un altar de vară, ridicat în curtea lăcaşului de cult.

Potrivit documentelor, în parohia dejeană Recea – Cristur, cu filia Căprioara, exista o biserică de lemn cu hramul „Soborul îngerilor” încă din anul 1693. O nouă biserică de lemn, cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail Gavriil”, a fost construită în anul 1882. Biserica actuală, de zid, a fost construită în 1961.

7octombrieghiozdaneseminar5

 

Comentarii Facebook


Știri recente