Lucrările de reconstruire a bisericii ortodoxe Sf. Nicolae din New York vor fi reluate în scurt timp

Arhiepiscopia Ortodoxă Greacă a Americii a făcut pași semnificativi spre reluarea lucrărilor de reconstruire a bisericii ortodoxe Sf. Nicolae din New York distrusă în atacul terorist din 11 septembrie 2001.

Lucrările au fost sistate la finalul anului trecut din cauza lipsei de fonduri.

Un nou consiliu de administrație al  bisericii ortodoxe Sf. Nicolae din New York a fost ales recent iar în ziua de 6 decembrie, de hramul lăcașului de cult va avea loc la memorialul World Trade Center  o ceremonie aniversară pentru a sărbători acest moment.

Scopul închegării acestui consiliu de administrație este de a atrage investiții sau de a debloca fonduri care pot fi alocate reconstruirii bisericii Sf. Nicolae din New York.

De asemena, membrii consiliului vor discuta despre problemele care privesc reconstruirea lăcașului de cult, informează Greek Orthodox Archidiocese of America.

Consiliul de administrație cuprinde: șapte membrii aleși din credincioșii parohiei Sfântul Nicolae din New York, șapte membrii numiți de Arhiepiscopul Dimitrie al Americii și încă șase, conducători ai unor ONG-uri creștine:

  • Președintele Societății Naționale a doamnelor Philoptocos;
  • Președintele preoților din Arhiepiscopie;
  • Comandantul național al ordinului Sf. Andrei al Patriarhiei Ecumenice;
  • Preșenintele Leadership 100;
  • Președintele organizației Credința;
  • Președintele AHEPA.

Se preconizează faptul că numărul membrilor consiliului de administrație va crește în viitorul apropiat, vizând oameni din întreaga Arhiepiscopie.

Consiliul va fi dizolvat la una an după terminarea construcției.

Foto credit: The Pappas Post

Comentarii Facebook


Știri recente