Lucrările de construcție la noua biserică românească din orașul Sölvesborg, Suedia

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord s-a aflatsâmbătă, 14 martie 2015, în mijlocul românilor din orașul suedez Sölvesborg. Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, fiind înconjurat de preoții români din sudul Suediei și din Danemarca, însoțiți de enoriașii lor, după cum informează episcopiascandinavia.se.

Cu prilejul acestei slujiri euharistice, părintele episcop a vizitat șantierul noii biserici din localitate. Lucrările de edificare a sfântului lăcaș au început în urmă cu câteva săptămâni, fiind realizate, după planurile arhitectului Andi Cârligeanu, de o echipă de meșteri din Ieud, Maramureș, condusă de Vasile Hotico. Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a citit, din Molitfelnic, o rugăciune de binecuvântare a lucrărilor de la șantierul noii biserici, încurajând ctitorii, binefăcătorii și lucrătorii acestei sfinte zidiri.

Ierarhul românilor din țările scandinave a spus: „Dumnezeu a lucrat la Sölvesborg printr-o văduvă săracă, precum odinioară, prin văduva din Sarepta Sidonului, în zilele Prorocului Ilie Tesviteanul. În anul 2008, am înființat parohia românească din Sölvesborg, iar o văduvă săracă din această parohie, dna. Aglaia, din tot ce avea, asemenea văduvei sărace din Evanghelie, mi-a încredințat o sumă de bani, obținută din vânzarea locuinței unui bun prieten suedez, pe care l-a îngrijit în ultima parte a vieții sale pământești. M-a rugat să folosim banii pentru ridicarea unei biserici la Sölvesborg. După numirea tânărului preot paroh Alin-Ioan Popa, am identificat și apoi am cumpărat, cu banii dăruiţi de dna. Aglaia, o suprafață de teren de la primăria orașului Sölvesborg. Am primit apoi sprijin financiar de pretutindeni, parohia fiind prea mică pentru a putea susține ridicarea unei biserici. Lemnul ne-a fost donat de către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților” a mai spus Preasfințitul Macarie.

Părintele paroh Ioan-Alin Popa a fost hirotesit de către episcopul său, primind rangul de iconom.

Comentarii Facebook


Știri recente