Lucrările de construcție a Catedralei Naționale evoluează peste cota de 50 metri

Pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului lucrările continuă într-un ritm intens, cu un efectiv mediu de 650 muncitori care lucrează în trei schimburi, pe toate zonele de lucru ale construcției.

Activitățile principale se desfășoară la cotele 36-45 și 45-52. Placa ce închide corpul principal al construcției, aflată la înălțimea de 45 metri, a fost finalizată în jurul turlei Pantocrator și urmează să fie închise naosul, clopotnița și altarul, informează Ing. Vasile Crăcăoanu, consilier patriarhal.

În ceea ce privește partea superioară, atât la turla Pantocrator, cât și la turla secundară din partea sudică, construcția a ajuns la cotele 45-52 metri.

În continuare, se execută toate tipurile de activități necesare: montaj structură rigidă, montaj armătură flexibilă, execuţie zidărie interioară şi exterioară din blocuri ceramice pline şi cu goluri, inclusiv lucrări de cofrare şi betonare.

O altă categorie de activități care au început pe șantierul viitoarei catedrale sunt cele de cosmetizare. Astfel, zonele în care s-au terminat lucrările de zidire sunt pregătite pentru recepția construcției din anul viitor. Sunt îndepărtate resturile de beton, se curăță laptele de ciment, iar pe laturile de nord și de sud a început deja demontarea schelei de pe fațadă.

Pentru a nu exista sincope în executarea lucrărilor, şantierul este aprovizionat cu materialele necesare desfăşurării activităţii într-un ritm optim.

Mai multe detalii despre etapele construirii Catedralei Naționale, despre arhitectură, dar și despre simbolistică puteți afla consultând site-ul catedralaneamului.ro.

Clopotele Catedralei Naţionale au ajuns în România

Clopotele Catedralei Naționale au ajuns în România astăzi, 19 mai 2017, fiind aduse de la fabrica Grass­mayr din Innsbruck – Austria. Pe fiecare dintre cele șase clopote se află (de la stânga la dreapta) stema Patriarhiei Române, chipul Patriarhului României și crucea patriarhală, precum și inscripția: Binecuvântarea Patriarhului Daniel al României pentru Catedrala Națională -…

Comentarii Facebook


Știri recente