Lucrările continuă la Catedrala Mântuirii Neamului

Lucrările la subsolul Catedralei Mântuirii Neamului se desfășoară conform graficului, chiar dacă temperaturile ridicate din timpul zilei creează disconfort termic. După ce radierul casetat a fost finalizat, acum se armează și se betonează elementele verticale ale subsolului.

Pe șantierul viitoarei Catedrale patriarhale, majoritatea echipelor de muncitori lucrează la armarea elementelor verticale ale subsolului, la construirea cofrajelor în jurul stâlpilor și pereților și apoi la turnarea betonului. Inginerul Ion Ion, responsabil cu controlul calității din partea firmei constructoare Bog†™Art, a spus că finalizarea radierului casetat înseamnă încheierea unei etape importante din construirea lăcașului de rugăciune, iar acum pe toată suprafața șantierului se lucrează la construirea subsolului, după cum informează „Ziarul Lumina”.

‘Placa superioară la radierul general al Catedralei Mântuirii Neamului a fost finalizată și s-a trecut la etapa următoare, adică la armarea verticală a pereților perimetrali și armarea, cofrarea și betonarea elementelor subsolului 3. De miercuri am început și cofrarea, pentru a demara armarea la placa de peste subsolul 3’, a explicat inginerul Ion Ion.

Aceste lucrări de armare a plăcii, care este practic tavanul subsolului 3, se desfășoară în partea de vest. Catedrala Mântuirii Neamului are prevăzute trei subsoluri, care sunt numerotate descrescător de la nivelul radierului sau al fundației lăcașului. Acum se desfășoară lucrări la subsolul 3, iar după ce acesta este finalizat, urmează construirea subsolurilor 2 și 1, care se încheie la cota 0 a construcției. Deși temperaturile sunt ridicate în timpul zilei și solicită echipele de muncitori, lucrările sunt în grafic. ‘În continuare, ritmul lucrărilor se menține bine, putem spune că accelerăm, chiar dacă condițiile meteo nu creează un climat propice pentru operațiunile pe șantier. În continuare facem toate eforturile ca să menținem lucrările în grafic și să realizăm toate etapele propuse pentru finalizarea structurii’, a spus inginerul Ion Ion.

De mai multe ori pe zi, drumurile de acces în șantier sunt stropite cu apă, și la fel și betonul, pentru a se preveni crăpăturile care apar în urma contractării lui.

Cei care doresc să sprijine lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului o pot face la orice parohie sau mănăstire din cuprinsul Patriarhiei Române sau la următoarele conturi: cont BCR (LEI): RO53 RNCB 0075 0048 9503 0109, sucursala sector 4, București; cont BCR (EUR): RO96 RNCB 0075 0048 9503 0111 sucursala sector 4, București; cont BCR (USD): RO26 RNCB 0075 0048 9503 0110 sucursala sector 4, București.

Pentru mai multe informații poate fi accesat site-ul http://www.catedralaneamului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente