Lucrările continuă la Catedrala Mântuirii Neamului: se lucrează la subsol

Lucrările la fundația Catedralei Mântuirii Neamului se desfășoară în aceste zile în ritm susținut, pentru că apa rezultată din ultimele precipitații a fost evacuată cu ajutorul unor pompe din casetele radierului și echipele de muncitori lucrează la închiderea radierului și la montarea armăturilor elementelor verticale ale subsolului.

Inginerul Gabriel Năstase, responsabil tehnic cu execuția, a declarat pentru Ziarul Lumina că echipele de muncitori montează armăturile de fier pentru a se turna betonul la placa superioară a radierului, lucrare care trebuia să fie finalizată la sfârșitul lunii, dar precipitațiile bogate au întârziat lucrările cu o săptămână.

‘La momentul de față se depun eforturi suplimentare pentru terminarea plăcii superioare de 55 cm și sperăm că într-o săptămână se vor termina și casetele radierului care astăzi se pot vedea deschise. În partea de vest se lucrează la armarea pereților, a diafragmelor și a stâlpilor care formează subsolul 3 al construcției. Stâlpii care se armează, dintre care unii au fost betonați, au diferite forme, au lățime de 1 metru pe un 1 metru sau 1,5 metri pe 1,5 metri, unii sunt tip lamele, alții în formă de L. Lucrările se desfășoară în etape succesive pe toată suprafața șantierului’, a spus inginerul Gabriel Năstase.

Pe suprafața de circa 10.000 de metri pătrați a șantierului lucrează în jur de 300 de muncitori, care au un program de lucru până la orele 22:00-23:00. Inginerul Gabriel Năstase ne-a mai spus că lucrările de betonare și de montare a fier-betonului care sunt mai solicitante și produc un zgomot mai mare, pentru că sunt implicate mai multe utilaje, sunt programate în timpul zilei pentru a nu crea disconfort locatarilor din împrejurimi în timpul nopții. Lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului pot fi sprijinite la orice parohie sau mănăstire din cuprinsul Patriarhiei Române sau la următoarele conturi: cont BCR (LEI): RO53 RNCB 0075 0048 9503 0109, sucursala sector 4, București; cont BCR (EUR): RO96 RNCB 0075 0048 9503 0111 sucursala sector 4, București; cont BCR (USD): RO26 RNCB 0075 0048 9503 0110 sucursala sector 4, București. Pentru mai multe informații poate fi accesat site-ul http://www.catedralaneamului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente