Lucrările continuă la Catedrala Mântuirii Neamului

Câteva sute de muncitori lucrează în momentul de față pe trei fronturi pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului. Potrivit inginerului Petre Chiuță, consilier patriarhal de la Sectorul Monumente și construcții bisericești al Patriarhiei Române, aceștia fac lucrări de armătură la subsolurile 3 și 2, precum și la placa superioară a subsolului 3, informează Ziarul Lumina.

Catedrala Mântuirii Neamului este prevăzută cu trei subsoluri, care sunt numerotate de la cota 0 a construcției cu indicativele 1, 2, 3, în momentul de față făcându-se lucrări de armare și cofrare la acestea, urmând să fie turnat apoi betonul. După definitivarea radierului casetat au început lucrările la subsolul 3 și apoi au fost continuate și la subsolul 2 al lăcașului.

‘În momentul de față se lucrează la infrastructura catedralei pe trei fronturi: la subsolul 3, la pereți, și elemente verticale de la cota minus 16 și minus 11. Suntem în zona pereților curbi ai altarului, unde este un pic mai complicat, însă sperăm ca săptămâna viitoare să poată fi turnați. De asemenea, se lucrează la placa peste subsolul 3, care este turnată mai mult de 50%, și în paralel se lucrează la elementele verticale ale subsolului 2, de la minus 11 la minus 6.80. Este vorba de lucrări de armare la subsolul 3 (elemente verticale și armare placă) și lucrări de armare la subsolul 2. Acesta însă are particularitatea de a avea și o armătură rigidă. Sperăm să ne încadrăm în termenul stabilit de 30 noiembrie să avem placa de la cota zero turnată’, a declarat ing. Petre Chiuță.

Programul de lucru pe șantier începe la ora 6:30 și se încheie la 17:00. Muncitorii beneficiază de pauză de masă și timpi de hidratare.

Lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului pot fi sprijinite la orice parohie și mănăstire din cuprinsul Patriarhiei Române.

Pentru depunere numerar sau virament bancar există următoarele conturi ale Patriarhiei Române: Cont BCR (LEI): RO53 RNCB 0075 0048 9503 0109 Sucursala sector 4, București; Cont BCR (EUR): RO96 RNCB 0075 0048 9503 0111 Sucursala sector 4, București; Cont BCR (USD): RO26 RNCB 0075 0048 9503 0110 Sucursala sector 4, București. Pentru mai multe informații puteți consulta adresa de internet www.catedralaneamului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…