Lucrările Consiliului Eparhial și Adunării Eparhiale ale Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

La Sediul Episcopiei Ortodoxă Română a Italiei (foto) are loc luni, 7 februarie 2011, ședința de lucru a Consiliului Eparhial în care vor fi prezentate dările de seamă, pentru anul 2010, ale sectoarelor și departamentelor episcopiei. De asemenea, marți, 8 februarie 2011, va avea loc la Roma, Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, din care fac parte toți clericii, câte doi reprezentanți mireni din fiecare parohie și stareții mănăstirilor.

Adunarea Eparhială va fi precedată de slujba Te Deum-ului, după care vor avea loc lucrările în plen, prezidate de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, la care se vor prezenta dările de seama, pentru anul 2010, ale sectoarelor și departamentelor episcopiei.

La Adunarea Eparhială sunt invitați să participe, pentru a da un scurt cuvânt de salut, reprezentanți ai autorităților civile române și italiene. La finalul acestei Adunări, cei prezenți vor lua act de obiectivele misionar – pastorale, sociale și culturale, propuse pentru anul 2011.

După masă, Arhid. Prof. Univ. Dr. Ioan Ică Jr va susține o conferință cu titlul: Diaspora – școala credinței, după cum ne informează Departamentul de Informare și mass media al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Comentarii Facebook


Știri recente