Lucrările celui de-al XIII-lea Congres Ortodox din Europa Occidentală s-au încheiat

Lucrările celui de-al XIII-lea Congres Ortodox din Europa Occidentală s-au încheiat duminică, 3 mai 2009, la Amiens, în Franța. Reuniunea s-a desfășurat în perioada 30 aprilie – 3 mai și a avut ca temă centrală „Creația predată în mâinile noastre”. Din partea Bisericii Ortodoxe Române au participat Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord, mai mulți preoți și monahi români din Occident.

Cei 700 de participanți au asistat la mai multe conferințe în plen susținute de profesori din Franța, Anglia, SUA și mese rotunde pe diferite teme.

Locul omului și responsabilitatea sa pe pământ, modalitățile de creștere a solidarității și comuniunii interumane au fost două dintre subiectele discuțiilor, unul dintre ateliere fiind condus de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim.

Seara de vineri, 1 mai, a fost închinată memoriei profesorului Olivier Clement, trecut la cele veșnice la începutul acestui an.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente