Lucrările Adunării Eparhiale a Episcopiei Giurgiului

La Centrul pastoral-cultural „Gavril Drugănescu” din localitatea Floreşti-Stoeneşti s-au desfăşurat duminică, 7 februarie 2016, lucrările Adunării Eparhiale a Episcopiei Giurgiului. Deschiderea lucrărilor a fost precedată de săvârşirea Sfintei Liturghii, urmată de slujba de Te – Deum şi de o slujbă de pomenire pentru părintele Patriarh Teoctist la împlinirea a 101 de ani de la naşterea sa, săvârșite în biserica Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii” – Drugănescu, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În continuare, consilierii Eparhiei Giurgiului au prezentat spre validare membrilor Adunării Eparhiale rapoartele de activitate pe anul 2015. Pentru o mai bună cunoaştere a lucrărilor desfăşurate pe plan administrativ, pastoral-cultural, misionar-filantropic, părinţii protoierei ai fiecăreia dintre cele patru protoierii din cuprinsul Episcopiei Giurgiului au prezentat, la rândul lor, rapoarte de activitate.

Lucrările au continuat cu discuţiile pe comisii, ţinând cont atât de exigenţele pastorale locale, cât şi de proiectele de ansamblu, desfăşurate la nivelul întregii Patriarhii. Cu această ocazie, au fost stabilite obiectivele principale ale Episcopiei Giurgiului în „Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox și anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al Tipografilor Bisericești”.

În partea a doua a lucrărilor, au fost prezentate rapoartele privind colecta naţională în vederea construirii Catedralei Mântuirii Neamului, cele referitoare la proiectele naţionale desfăşurate în cadrul Patriarhiei Române, precum şi alte probleme curente cu care se confruntă Episcopia Giurgiului.

La finalul lucrărilor, Preasfinţitul Părinte Ambrozie a mulţumit membrilor Adunării Eparhiale pentru implicarea deosebită în activităţile desfăşurate de Episcopia Giurgiului, exprimându-și nădejdea că toate proiectele desfăşurate la nivel eparhial se vor bucura în continuare de disponibilitatea şi sprijinul tuturor celor ce au capacitatea şi datoria de a susţine activitatea Bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente