Lucrări de sculptură, pictură şi basorelief vernisate la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos

În perioada 23 septembrie – 31 octombrie 2016, în Sala de Expoziţii Temporare a Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, iubitorii de artă din municipiul Galaţi pot vizita Grădina cu îngeri, o expoziţie de excepţie a cunoscutei artiste, Silvia Radu, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar și mass-media al Eparhiei Dunării de Jos.

În Grădina cu îngeri sunt reunite numeroase lucrări de sculptură, pictură şi basorelief din toate etapele şi ariile stilistice ale artistei.

Vernisarea expoziţiei a avut loc vineri, 23 septembrie 2016, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a unor directori de instituţii muzeale din oraş, a iubitorilor de artă şi frumos, precum şi a elevilor Secţiei Patrimoniu cultural de la Seminarul Teologic Sf. Apostol Andrei şi ai Liceului de Arte Dimitrie Cuclin din Galaţi.

Asemenea florii soarelui, Silvia Radu ne îmbogăţeşte cu «sclipirile luminoase» ascunse în sufletul ei, transmise în idei profunde şi apoi transpuse în viul culorii, pe şevalet, în carnea lemnului, a pietrei ori a metalului, din care apoi ne redă, printr-o muncă de Sisif, icoane, tablouri pastelate şi figuri sculptate, dintre care o parte se ridică de la starea materială la cea angelică. Aripile angelice atotprezente în creaţia Silviei Radu nu sunt altceva, decât neîncetate ridicări din tristeţea păcatului, pe aripile îngereşti ale rugăciunii, la bucuria prezenţei binecuvântării şi iertării părinteşti şi cereşti, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

Evenimentul se înscrie în calendarul manifestărilor culturale organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos cu prilejul cinstirii, în Patriarhia Română, a Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi a tipografilor bisericeşti.

Comentarii Facebook


Știri recente