Lucrarea Bisericii în societate | Proiect dedicat tinerilor în orașul Pantelimon

Arhiepiscopia Bucureștilor și Primăria orașului Pantelimon au încheiat luni, 13 martie 2017, un protocol de colaborare care vizează organizarea și funcționarea Centrului pentru tineret Sfântul Ilie Tesviteanul din localitatea ilfoveană.

Documentul a fost semnat de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, și de Marian Ivan, Primarul localității Pantelimon.

În actul semnat astăzi, se arată că în perspectiva actuală, în care societatea resimte  frământări multiple, generate de crize economice și spirituale, educația tinerilor constituie o prioritate atât pentru Biserica Ortodoxă Română – Arhiepiscopia Bucureștilor, cât și pentru factorii sociali implicați direct în formarea acestora.

De asemenea, la eveniment au fost prezenți: Arhid. Nicolae Stanciu – Consilier Sector Bunuri și Imobile Bisericești, Mihai-Iulian Grobnicu, Director Centrul pentru tineret Sfântul Ilie Tesviteanul și Vincențiu Voicu, Director în cadrul Primăriei Pantelimon.

Scopul protocolului îl reprezintă reabilitarea clădirilor Centrului, edificarea unor noi imobile, precum și a infrastructurii specifice. De asemenea, cele două instituții vor colabora în vederea susținerii activităților de formare culturală, socială, sportivă și recreativă a tinerilor.

Printre activitățile care vor fi organizate în cadrul Centrului se numără:

  • Organizarea de seminarii, colocvii, competiții naționale și internaționale pe teme actuale;
  • Organizarea sau găzduirea unor expoziții;
  • Organizarea de ateliere pentru pregătire profesională și consiliere spirituală;
  • Organizarea unor evenimente sportive, cu participarea tinerilor din țară și din străinătate;
  • Promovarea turismului local prin implicarea creativă a tinerilor.

Centrul pentru tineret Sfântul Ilie Tesviteanul, va funcționa în strada Răscoalei
nr. 3-5, orașul Pantelimon, judeţul Ilfov.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente