Locuitorii din Talea i-au primit pe voluntarii „Campaniei Sănătate pentru sate” pentru a doua oară într-o săptămână

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au desfăşurat sâmbătă la Talea a doua etapă a Ediţiei cu nr. 56 a Campaniei „Sănătate pentru sate”, după ce la începutul acestei săptămâni, cu sprijinul Centrului Medical Polimed, localnicii neasiguraţi din localitate au beneficiat de analize de sânge gratuite.

Voluntarii au revenit în Talea cu rezultatele analizelor şi cu o echipă de 25 de voluntari, formată din personal medical și personal auxiliar, fiind prezenţi medici cu următoarele specializări: medicină internă, diabet şi nutriţie, gastroenterologie, recuperare medicală, neurologie, dermatologie, psihiatrie şi psihologie.

Toţi beneficiarii au fost investigaţi ecograf şi EKG.

Dănuţ Prună, Coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, a subliniat că inclusiv persoanele nedeplasabile au beneficiat de serviciile medicale, deoarece a fost formată o echipă mobilă pentru deplasarea la domiciliu.

Dr. Sorin Miron, Medic de familie în Talea, a apreciat campania ca fiind foarte utilă, întrucât „acoperă un spaţiu rămas gol al asistentei medicale, în sensul că ne permite să asigurăm o asistenţă medicală de calitate pacientilor care au acces mai greu sau deloc la aceste analize”.

„Sunt pentru prima oară în situaţia de a oferi consult unor oameni aflaţi izolaţi în munte. Ca medic neurolog cu o experienţă cât de cât semnificativă, am întâlnit patologii diverse”, a spus Dr. George Duţă, medic primar neurolog, voluntar la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Campania „Sănătate pentru sate” se desfăşoară în baza unui protocol între Ministerul Sănătăţii şi Patriarhia Română şi este coordonată de Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru, campania numărând acum peste 7500 de beneficiari.

Foto Credit: Voluntarii Catedralei Naţionale

Comentarii Facebook


Știri recente