Locuitorii din Şotrile au beneficiat de servicii medicale oferite prin Campania „Sănătate pentru sate”

Zeci de locuitori din Şotrile, judeţul Prahova au beneficiat marţi de servicii medicale gratuite în cadrul ediţiei cu numărul 53 a Campaniei „Sănătate pentru sate”, derulată de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

„Am început o colaborare foarte bună cu Clinica Polimed, este foarte util să se întâmple şi pe viitor acest lucru pentru că ajută foarte mult la depistarea anumitor probleme de sănătate faptul că noi le recoltam analize”.

„Până joi vom avea şi rezultatele acestor analize, urmând ca sâmbătă să ne deplasăm aici cu caravana, cu medici cu diferite specializări, cum ar fi un internist, un neurolog, un gastroenterolog. Toţi localnicii de aici vor beneficia de investigaţie EKG si ecograf. Marţi au fost recoltate analize unui număr de 80 de persoane, printre care mulţi copii”, a declarat Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Stefan Badea, asistent medical generalist principal, la Clinica Polimed, a subliniat că fost recoltate probe de sânge reprezentând analizele uzuale, dar şi alte probe specifice diferitelor grupe de vârstă.

Părintele Dima Avram Adrian, de la Parohia Şotrile, Protoieria Campina, a apreciat acţiunea voluntarilor ca fiind „una foarte binevenita, mai ales că foarte multi dintre pacienţi sunt neasiguraţi”.

Farmacistul Sorina Aurica, voluntar al Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, a adăugat:

„Le-am vorbit  sătenilor din Şotrile despre importanţa efectuării periodice a analizelor medicale, despre faptul că acestea îi pot ajuta să prevină boli grave şi chiar le pot salva viaţa”.

„Deopotrivă, le-am vorbit despre importanţa respectării tratamentului medicamentos instituit de medic, despre a respecta întocmai modul de administrare a medicamentelor, despre a nu lua medicamente fără sfatul medicului sau al farmacistului, despre a nu lua antibiotice fără prescripţie medicală”, a spus Sorina Aurica.

Din septembrie 2015 şi până în prezent peste 7000 de persoane au beneficiat de servicii medicale gratuite în cadrul Campaniei „Sănătate pentru sate”.

Toate acţiunile social filantropice derulate de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt coordonate de Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Biserica Ortodoxă Română este cel mai mare filantrop raportat la contribuţia sa în lucrarea socială. Zeci de mii de persoane au beneficiat până în prezent numai de proiectele desfăşurate de voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale.

Prin programul „Donează sânge, salvează o viaţă!” au fost colectate peste 10 tone de sânge.

De asemenea, prin intermediul proiectelor „Sănătate pentru sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate” au fost asistate şi consiliate în diferite specializări medicale foarte multe persoane din domeniul rural.

Foto Credit: Voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale

Comentarii Facebook


Știri recente