Locașul de rugăciune al credincioșilor din Amnaș

Localitatea Amnaș din județul Sibiu păstrează până în zilele noastre urmele unor vechi civilizații de pe meleagurile transilvane. Românii viețuitori în această veche vatră sătească și-au făcut simțită de timpuriu prezența nu doar prin gospodăriile lor, ci și prin înălțarea unor locașuri de rugăciune, actuala biserică din sat fiind una dintre cele mai frumoase din zonă.

Biserica „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Amnaș este fără îndoială simbolul acestei localități sibiene și cel mai important loc din această veche așezare. Biserica impresionează prin dimensiuni și frumusețe și ne arată cât de vrednici au fost dintotdeauna credincioșii din Amnaș. Chiar dacă puterea financiară a comunității nu a fost, poate, niciodată la nivelul marilor localități din apropiere, credința și dăruirea enoriașilor au întrecut cu mult așteptările tuturor. Dovada este tocmai biserica din sat, renovată în totalitate de curând, în vremuri cât se poate de grele din punct de vedere economic. Înainte de a vedea cum s-au străduit credincioșii din Amnaș în ultimii ani să redea frumusețea de altădată a bisericii lor, vom afla câte ceva despre localitatea sibiană.

Așezarea sătească este ferită de căile moderne de comunicație construite în zona orașului Săliște, localitate de care aparține Amnașul din punct de vedere administrativ.

Mai multe informații în Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente