Locaş de cult pentru credincioşii filiei Gogeasca. Slujba de târnosire a fost oficiată de PS Timotei Prahoveanul

Sfinţirea bisericii filiei Gogeasca

Biserica filiei Gogeasca (parohia prahoveană Târlești) a fost sfințită sâmbătă, 17 septembrie 2016. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, în prezenţa sutelor de credincioşi prezenţi la eveniment.   7Credincioşii filiei Gogeasca au începând de astăzi propriul locaş de cult. Locuitorii acestui sat erau nevoiţi să meargă aproximativ 5 kilometri până la cea mai apropiată biserică (parohia Târleşti) ca să participe la slujbele religioase.  Slujba de târnosire şi Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, înconjurat de un sobor de 30 de preoţi şi diaconi.

Satul Gogeasca din comuna Cărbuneşti, Protoieria Vălenii de Munte, este o localitate la marginea Arhiepiscopiei Bucureştilor, aflată la graniţa cu Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Localitatea nu a avut niciodată biserică. Locuitorii satului mergeau până acum în localitatea apropiată Târleşti atât pentru slujbe cât şi pentru înmormântările care se făceau în cimitirul satului vecin. Anul trecut, într-un timp record, a fost construită o biserică închinată Sfântului Ierarh Alexandru, Arhiepiscopul Constantiopolului (cel care a stat împotriva învăţăturii lui Arie, la Sinodul I Ecumenic). Biserica a fost construită prin grija preotului Ion Ciucă şi a celor doi fii ai lui: Anichit Orest şi Ioan Alexandru. Într-un timp record de şapte luni a fost construită, pictată şi împodobită pentru momentul sfinţirii, a declarat Preasfinţia Sa pentru Radio Trinitas.

Informaţii cu privire la evenimentul desfăşurat în filia Gogeasca a oferit pentru Radio TRINITAS şi părintele Florin Boțârcă, Protoiereul Protopopiatului Vălenii de Munte:

La eveniment au participat numeroase oficialităţi dintre care menţionăm: Prof univ. dr. Romiţă Iucu, Rector interimar Universitatea din Bucureşti, dl Teodor Meleşcanu, dar şi primarii comunelor prahovene Cărbuneşti şi Poseşti.

Lăcaşul de cult este ctitoria familiei părintelui Ioan Ciucă de la Parohia Roşu, com. Chiajna.

În semn de apreciere pentru sprijinul şi implicarea în construcţia lăcaşului de cult pr. Ioan Ciucă a primit Ordinul Sfântul Antim Ivireanul pentru clerici, pr. Ioan Alexandru Ciucă a fost hirotesit iconom stavrofor, iar pr. Anichit Orest Ciucă iconom. De asemenea, primarul Comunei Cărbuneşti a primit Diploma Omagială Sfântul Antim Ivireanul.

Audio: preluare Radio Trinitas

Foto: Marius Gheorghe, Trinitas Tv

 

Comentarii Facebook


Știri recente