Liturghii arhierești la Șerbănești și Scornicești

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Șerbănești, comuna Tetoiu, unde a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

În cuvântul de învățătură rostit după citirea Evangheliei, IPS Părinte a vorbit despre învățătura de credință ortodoxă, îndemnându-i pe cei prezenți să fie următori ai lui Dumnezeu, nelăsându-se amăgiți de cuvinte deșarte ale celor care nu au părtășie cu sfinții și cu Sfintele Taine ale Bisericii. În continuare, Arhiepiscopul Râmnicului a sfințit casa parohială, situată în proximitatea bisericii, lucrare realizată cu sprijinul Primăriei din localitate.

Preasfințitul Părinte Sebastian a slujit Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Parohia Negreni I, localitatea Scornicești. În cuvântul de învățătură, PS Părinte a tâlcuit pericopa evanghelică a Duminicii a 7-a după Rusalii, subliniind modul discret în care Mântuitorul Hristos a săvârșit minunile: „Nu este pentru prima oară când Hristos interzice difuzarea unei minuni pe care o săvârșește. A mai făcut-o și în cazul învierii fiicei lui Iair (Mc. 5, 43), și în cazul leprosului (Mc. 1, 44), și în mai multe alte împrejurări, aceasta fiind o practică permanentă a Sa. Viața în Hristos nu are nimic comun nici cu eroismul lumii acesteia, nici cu mândria ori laudele și slava deșartă atât de prietene veacului nostru”, a spus PS Părinte Sebastian. La finalul slujbei euharistice, PS Părinte a săvârșit și cununia tinerilor Flavian și Sonia-Elena Mazilu.

Comentarii Facebook


Știri recente