Liturghie şi procesiune cu sfinte moaşte la Catedrala mitropolitană din Craiova

De aproape 70 de ani, în 11 august în Catedrala mitropolitană Sf.  M. Mc. Dimitrie din Craiova este sărbătorit Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului, ale cărui cinstite moaşte se află în sfântul lăcaş. Sfânta Liturghie cu prilejul sărbătorii a fost oficiată de patru ierarhi ai Bisericii noastre. La eveniment au participat sute de credincioşi.

Programul liturgic a debutat în 10 august 2017 cu săvârşirea Vecerniei unită cu Litia şi a Acatistului Sfântului Nifon, ne-a transmis Pr. Gheorghe Cioiu.

În continuare, a avut loc o procesiune în jurul Catedralei cu moaştele Sfântului Nifon, ale Sfinţilor Serghie şi Vah şi ale Sfintei Muceniţe Tatiana diaconiţa.

A doua zi, Sfânta Liturghie a fost oficiată de IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, IPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, PS Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, şi PS Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor.

La final, Mitropolitul Olteniei le-a vorbit celor prezenţi despre viaţa şi activitatea Sfântului Ierarh Nifon, subliniind modelul de credinţă şi sfinţenie pe care acesta îl reprezintă pentru noi.

Sfântul Nifon este modelul de ierarh luptător în Biserica lui Hristos pentru apărarea dreptei credinţe şi a rânduielilor bisericeşti. Fiecare dintre noi poate avea în Sfântul Nifon un adevărat program de viaţă, pe care trebuie să-l urmăm dacă dorim să fim şi noi, alături de sfinţi, moştenitori ai Împărăţiei cerurilor, să ajungem la fericirea cea veşnică, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Sfântul Ierarh Nifon este primul sfânt canonizat pe pământul ţării noastre.

Comentarii Facebook


Știri recente