Liturghie patriarhală în Catedrala „Sf. Alexandru Nevski” din Sofia

În Duminica Ortodoxiei, 20 martie 2016, Preafericitul Părinte Neofit, Patriarhul Bulgariei, a oficiat Sfânta Liturghie solemnă în Catedrala Sfântul Alexandru Nevski din Sofia, informează Biroul de presă al Patriarhiei Bulgare.

Împreună cu Preafericirea Sa au slujit Preasfințiții Părinți Constantin de Markianopol și Grigorie Branitski, episcopi vicari ai Mitropoliei Sofiei.

La acest eveniment au participat Pr. Neluțu Oprea, reprezentantul Patriarhiei Române în Sofia, și Arhim. Filip Vasiltsev, reprezentantul Patriarhiei Moscovei în Sofia.

Pe tot parcursul Sfintei Liturghii, studenții teologi din Sofia au ținut în mâini icoane cu chipuri de sfinți.

La sfârșitul slujbei, Preafericitul Părinte Neofit a făcut ținut un cuvânt de învățătură referitor la importanța celebrării Duminicii Ortodoxiei, precum și la chemarea creștinilor ortodocși de a fi modele de iubire față de Dumnezeu și aproapele.

Preafericirea Sa a spus că Apostolii lui Hristos și martorii Învierii Sale, mucenicii și mărturisitorii credinței mântuitoare, Părinții și Învățătorii Bisericii din toate timpurile și toți cei care au devenit vase ale harului lui Dumnezeu, toți aceștia, ne călăuzesc și astăzi, indiferent de încercările vieții, spre Împărăția lui Dumnezeu.

De asemenea, Patriarhul Bulgariei a atras atenția asupra faptului că lumea așteaptă de la noi, creștinii ortodocși, cuvânt și învățătură, sfat și exemplu, rugăciune și mângâiere, însă, mai presus de toate, așteaptă de la noi iubire.

Sursa: www.bg-patriarshia.bg

Comentarii Facebook


Știri recente