Liturghie panortodoxă la Melbourne

La Melbourne – Australia, a fost oficiată sâmbătă, 19 iulie 2014, cu prilejul comemorării a 100 de ani de la începutul Primului Război Mondial, prima Sfântă Liturghie panortodoxă din Oceania. Gazda întâlnirii de rugăciune a fost Arhiepiscopia Ortodoxă Greacă din Australia, slujbele desfășurându-se în cadrul Sfintei Mănăstiri „Axion Estin” din Melbourne, informează TRINITAS TV.

Din soborul slujitor a făcut parte și Preasfințitul Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei și Noii Zeelande. În continuare a fost oficiat un parastas în memoria celor care și-au pierdut viața în Primul Război Mondial. La Monumentul Eroilor, ridicat în incinta Mănăstirii, s-a păstrat un moment de reculegere, evenimentul încheindu-se cu ceremonia depunerii de coroane de flori.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…