Liturghie Ortodoxă la catacombele Sfântului Calist din Roma

Ierarhii ortodocși români din diaspora prezenți zilele acestea în Capitala Italiei la întâlnirea cu tema „Conștiință Canonică și Ecleziologie Ortodoxă” au mers astăzi, 25 noiembrie, la catacombele Sfântului Calist din Roma. Aici, cu prilejul sărbătorii Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, a fost oficiată Sfânta Liturghie.

La întâlnire au participat membrii celor două sinoade mitropolitane ortodoxe române din Europa, al Mitropoliei Europei Occidentale și Meridionale și al Mitropoliei Germaniei, Europei Centrale și de Nord și ierarhii Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a celor două Americi și cei ai Episcopiei Ortodoxe Române din America.

Sâmbătă, ierarhii împreună cu alți preoți și credincioși din zona Romei vor merge în pelerinaj la Amalfi, acolo unde se vor închina la moaștele Sfântului Apostol Andrei.

Mai multe informații aflăm de la Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Ortodox Român al celor două Americi.

„Am cântat troparul Sfinților Mucenici și ne-am închinat, cinstind jertfa lor și mărturisirea credinței în acele vremuri de persecutare a credinței creștine. Vom vizita alte Biserici din Roma la fel ca și în ziua de mâine. Sâmbătă, se va organiza un pelerinaj, împreună cu preoți și credincioși de aici din zona Romei la Amalfi pentru a ne închina la Sfintele Moaște ale Sfântului Apostol Andrei. Astăzi, se va încheia întâlnirea episcopilor care a avut un scop pastoral și misionar de împărtășire a experiențelor noastre. Ieri, am avut două conferințe pe teme canonice despre ‘Conștiința canonică în Biserica Ortodoxă'”, a spus Înaltpreasfinția Sa, după cum ne informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente