Liturghie oficiată în Catedrala Greacă pentru elevii ortodocși din Viena

Elevii ortodocși din Capitala Austriei care sunt înscriși la învățământul religios au participat joia aceasta la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala greacă Sfânta Treime din Viena.

Ceremonialul liturgic din 20 aprilie 2017 a fost săvârșit în limba germană de IPS Arsenie Kardamakis, Mitropolitul Ortodox Grec al Austriei, împreună cu Pr. Emanuel Nuţu și Arhid. Atanasie.

Participarea elevilor la slujbă a fost posibilă cu implicarea Prof. Branislav Djukaric, inspectorul de învățământ ortodox, care a solicitat liber de la orele de curs din partea directorilor de școală.

Imnul Hristos a Înviat a fost cântat și în limba noastră în Catedrala greacă de elevii români prezenţi la slujbă.

În cuvântul rostit la finalul slujbei, Părintele Mitropolit a făcut referire la importanţa duhovnicească a Praznicului Învierii Domnului. Totodată, ierarhul a oferit elevilor mici daruri.

În aceeași zi, Pr. Emanuel Nuţu a fost delegat pentru al treilea an consecutiv de ierarhii ce alcătuiesc Conferinţa Episcopilor Ortodocşi din Austria să organizeze Întâlnirea pan-ortodoxă a tinerilor din Austria. Evenimentul, ce va avea anul acesta tema Libertate şi Responsabilitate, va avea loc în luna octombrie.

Dorinţa copiilor de a descoperi şi a trăi cât mai mult din frumuseţea învăţăturii şi tradiţiei ortodoxe ne dau speranţa că Ortodoxia în Austria are un viitor luminos în sensul păstrării şi transmiterii ei generaţiilor viitoare, a mărturisit Pr. Emanuel Nuţu, slujitor la Parohia Ortodoxă Română din Viena.


În Austria, învăţământul religios ortodox este susţinut de Stat. Ora de religie ortodoxă este predată în şcoli ca orice altă materie de învăţământ, elevii având posibilitatea de a o alege ca probă la examenul de bacalaureat.

Comentarii Facebook


Știri recente