Liturghie în Parohia Coslada – Spania, la cumpăna dintre ani

În noaptea de Anul Nou 2012, în biserica parohială din Coslada (Madrid) – Spania a fost săvârșită Sfânta Liturghie, precedată de slujba Utreniei, ocazie cu care a fost închinat primul gând lui Dumnezeu, cu speranțe înmulțite de mai bine, de tihnă sufletească și de satisfacții depline în familii și în comunitatea parohială. După Sfânta Liturghie a fost săvârșită slujba de Te Deum rânduită pentru acest moment.

În cuvântul adresat credincioșilor prezenți, părintele paroh a menționat: „Orice început presupune să-ți iei niște angajamente. E cea mai sigură modalitate de creștere pe lumea aceasta și cea mai bună tehnică de a evita începuturile fără de începere: ridici standardul vieții tale, făcându-ți ție și lui Dumnezeu niște promisiuni, străduindu-te apoi, în timpul anului, să fii un om de cuvânt. De obicei, la Anul Nou ne urăm unii altora diferite lucruri. Aproape toate însă sunt lucruri convenționale ce nu țin prea mult de voința și puterea noastră: ne urăm sănătate, ne urăm fericire, pace etc. Ori astea sunt lucruri care nu țin doar de noi ori de cei care ni le doresc. E important, cred, ca la începutul anului să ne dorim unii altora lucruri care pot fi împlinite de noi, păstrându-ne speranța că ne vor fi date și celelalte. Personal, vă doresc ca în acest nou an să fiți cei mai buni. Nu să fie cel mai bun an. Asta nu ține nici de mine, nici de dvs. Dar vă doresc să fiți mai buni decât în anii care au trecut. Vă doresc ca anul acesta să fiți mai buni în dragoste, să fiți mai buni la școală ori serviciu, să credeți și să sperați mai bine, căci toate acestea țin în primul rând de dvs. Dacă vorbește cineva, cuvintele lui să fie ca ale lui Dumnezeu; dacă slujește cineva, slujba lui să fie ca din puterea pe care o dă Dumnezeu, pentru ca întru toate Dumnezeu să se slăvească prin Iisus Hristos, Căruia Îi este slava și stăpânirea în vecii vecilor. 1 Petru 4, 11

Toți cei prezenți au participat la agapa pregătită pentru această zi. Cu acest prilej, părintele paroh mulțumește tuturor credincioșilor noștri, ajutătorilor și binefăcătorilor pentru ajutor și pentru susținerea activităților parohiei în anul precedent.

Comentarii Facebook


Știri recente