Liturghie după Liturghie la parohia Izvoare

Sâmbătă, 8 martie 2014, în parohia Izvoare din Protopopiatul Piatra Neamț a fost organizată o procesiune cu sfinte icoane, la care au participat și elevi de la școala nr. 2 din localitate, informează „Ziarul Lumina”. Cu prilejul acestei manifestări, în parohia nemțeană a fost inițiat proiectul „Liturghie după Liturghie”, parte a concursului național „Sfânta Euharistie, lumina vieții creștine”.

Sâmbătă, în ajunul Duminicii Ortodoxiei, în parohia Izvoare din Protopopiatul Piatra Neamț a fost organizată o procesiune cu sfinte icoane, urmată de slujba Vecerniei. Părintele paroh Romeo Leonte și părintele Bogdan Hotea de la parohia Homiceni au fost însoțiți la procesiune de copiii din grupa de cateheză și de un grup de enoriași pe traseul care o să devină de acum înainte tradiție în parohia nemțeană. Inițiativa aducerii copiilor la procesiune a făcut parte din parteneriatul „Hristos în viața copiilor”, desfășurat între parohia Izvoare și Școala Nr. 2 Izvoare, îndrumători fiind profesorul de religie Sorin Amariei Cosma și părintele Romeo Leonte.

Mai mult decât atât, cu acest prilej, parohia Izvoare a inițiat și proiectul „Liturghie după Liturghie” , parte a concursului național „Sfânta Euharistie, lumina vieții creștine”. Obiectivul principal al noului program îl reprezintă conștientizarea importanței Sfintelor Taine ale Spovedaniei și Euharistiei la nivel parohial, grupul țintă fiind constituit din 100 de persoane nevoiașe sau aflate în suferință din parohia Izvoare. Părintele Leonte este susținut în noua activitate de cei 20 copii din grupa de cateheză, iar ajutoarele financiare și materiale îi sunt oferite de enoriași.

„Activitatea noastră este parte din viața enoriașilor noștri. Suntem dornici sa fim prezenți prin fiecare acțiune în creșterea duhovnicească a fiecăruia dintre noi. Cateheza parohială, taberele de creație pe care le organizăm în fiecare an, proiectele filantropice și parteneriatele educaționale sunt o motivație pentru noi în împlinirea Cuvântului Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Ne bucurăm de sprijinul domnului profesor Sorin Amariei Cosma și al enoriașilor noștri și nădăjduim să aducem alinare la cât mai multe persoane suferinde și să apropiem mai mulți credincioși de Sfântul Potir”, ne-a declarat pr. Romeo Leonte.

Parohia Izvoare este implicată și în alte proiecte filantropice din mai multe instituții cu caracter social, ultima activitate fiind desfășurată în Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” din Piatra Neamț.

Comentarii Facebook


Știri recente