Liturghie baptismală și hirotonie în Parohia Lugo

PS Timotei al Spaniei și Portugaliei a slujit Sfânta Liturghie baptismală în Parohia Sfântul Sfinţit Mucenic Haralambie din localitatea spaniolă Lugo, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a botezat al doilea copil al Părintelui paroh Radu Costin Iacob și al doamnei preotese, pe micuța Paula. Nașii fetiței botezate au fost Părintele Sorin Cosmin Trică și doamna preoteasă Claudia Ștefania din parohia Torrevieja.

De asemenea, tot în cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa l-a hirotonit pe teologul Vicențiu Mircea Boriceanu în diacon.

Ierarhul a rostit un cuvânt în care a evidențiat că omul trebuie să trăiască în lepădare de toate cele diavolești, însă firea omului este slabă, dar tot din iubire de oameni Mântuitorul ne-a lăsat Taina Preoției și Taina Spovedaniei. Preotul ne spovedește de păcate și trebuie să ne spovedim cât mai des. Asemenea trupului și sufletul are nevoie de o îngrijire foarte atentă și trebuie spălat de păcate și patimi. Să ne spovedim cât mai des, măcar o dată pe lună sau mai des, ca astfel să fim pe cale sfințeniei și să stârpim toate rădăcinile păcatului care încolțesc în noi.

Toate Sfintele Taine au fost lăsate de Dumnezeu să ne îngrijim de suflet și să ne mântuim, căci dacă sufletul e sănătos și mintea și trupul nostru vor fi sănătoase și curate, a adăugat Părintele Episcop.

Comentarii Facebook


Știri recente