Liturghie arhierească și Taina Sfântului Botez în parohia Setúbal

Preasfințitul Părinte Episcop Timotei, al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, s-a aflat sâmbătă, 04 octombrie 2014, în parohia “Sfinții Trei Ierarhi“ din localitatea Setúbal, Portuglia.

Preasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți ortodocși români: PC Pr. Marius Pop de la parohia ortodoxă din Lisabona, PC Pr. Florentin Dobrescu de la parohia ortodoxă din Setúbal și PC Pr. Dragoș Matei de la parohia din Aveiro, împreună cu PC Pr. Prof. Dr. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie “Andrei Șaguna“ din Sibiu, a oficiat în cursul dimineții Sfânta Liturghie și Taina Sfântului Botez pruncilor Rafael Antonio Strâmbu și Cassia Ilaria Dobrescu, fetița Părintelui paroh Ion Florentin la Capela da Saúde, ce servește drept lăcaș de cult pentru creștinii ortodocși români din Setúbal și din împrejurimi.

Preasfințitul Părinte Timotei a adresat credincioților prezenți la Sfânta Liturghie un cuvânt de învățătură despre Taina Bisericii și caracterul tainic al unirii omului cu Dumnezeu prin Botez și prin Sfânta Euharistie, potrivit episcopiaspanieiportugaliei.es

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit și despre datoria omului credincios de a săvârși binele prin folosirea responsabilă a darurilor spirituale și materiale primite de la Dumnezeu, atât în beneficiul său, cât și în cel al semenilor.

Comentarii Facebook


Știri recente