Liturghie Arhierească și sfințirea casei parohiale, în localitatea Săsarm

Cu o zi înaintea praznicului Sfântului Proroc Ilie Tezviteanul, sâmbătă, 19 iulie 2014, Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei s-a aflat în parohia năsăudeană Săsarm. Credincioșii de aici au luat parte la Sf. Liturghie oficiată de Înaltpresfinția Sa în biserica ocrotită de „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”, iar apoi la sfințirea casei parohiale.

Hristos- Doctorul sufletelor și al trupurilor

În cadrul cuvântului de învățătură, potrivit Radio Renașterea, ÎPS Părinte Andrei le-a vorbit celor prezenți despre Hristos ca Doctor al sufletelor și al trupurilor: „Neputințele noastre trupești își au obârșia din păcat, din neputința noastră sufletească. Preocupările duhovnicești, religioase, nu numai că sunt necesare, dar ele sunt și ducătoare la tămăduirea sufletului și a trupului. Și atunci ne dăm seama că n-ar trebui nimeni să aibă rușine de a duce o viață duhovnicească normală, de a veni la Domnul Hristos, de a veni la biserică, de a se spovedi, de a se împărtăși, de a se apropia de Domnul Iisus Hristos”.

Pentru meritele dovedite de-a lungul timpului, pr. paroh din Săsarm, Ionică Șpaimoc, a fost distins la final, cu rangul de iconom stavrofor.

Potrivit pr. protopop de Năsăud, Ioan Dâmbu, casa parohiala din Săsarm a fost începută în urmă cu mai mulți ani, însă lucrările au putut fi finalizate doar anul acesta. La construirea casei parohiale s-au implicat în mod activ și credincioșii din localitate.

Comentarii Facebook


Știri recente