Liturghie arhierească și sfințire la Vălenii de Munte | PS Varlaam a evidențiat etapele necesare de parcurs pentru a-L urma pe Hristos

Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul a binecuvântat astăzi lăcaşul de cult din parohia Măgura, jud. Prahova, în urma lucrărilor de reconsolidare efectuate în ultima vreme. În continuare, Episcopul vicar patriarhal a oficiat Sfânta Liturghie şi a adresat celor prezenţi o omilie având ca tematică asumarea crucii în viaţa noastră.

Evanghelia de astăzi ne descoperă taina crucii fiecăruia dintre noi pentru că textul evanghelic începe cu această invitaţie adresată de Mântuitorul Hristos: „Oricine voieşte să vină după Mine, să se lepede de sine să îşi ia crucea sa şi să îmi urmeze Mie”. Este o frază scurtă, dar care cuprinde cele patru etape importante ale hotărârii unui om de a-l urma pe Hristos şi lucrarea pe care trebuie să o facă în viaţa sa după ce a luat această hotărâre, a spus Preasfinţia Sa, potrivit Trinitas Tv.

Ierarhul a evidenţiat marea dragoste şi iubire arătată de Hristos lumii. El nu obligă pe nimeni să îi urmeze, a spus Episcopul vicar patriarhal, ci face apel la libertatea fiecărei persoane de a-I răspunde cu iubire lui Dumnezeu, de a răspunde cu iubire la iubirea nesfârşită a lui Dumnezeu pentru om, care din dragoste pentru neamul omenesc L-a trimis în lume pe unicul său Fiu.

Mai departe, Părintele Episcop a explicat rolul Bisericii în viaţa credincioşilor. Aceasta trebuie să ne conducă spre întâlnirea autentică dintre noi şi Dumnezeu.

Biserica se doreşte şi trebuie să fie un loc în care noi cel puţin o dată în viaţă să trăim această fericire pe care au trăit-o cei trei Apostoli pe Tabor, adică a experienţei întâlnirii noastre reale cu Hristos şi cu sfinţii Lui şi cu frumuseţea cea de negrăit a Împărăţiei Sale cea neînserate, a adăugat ierarhul.

Pentru întreaga activitate desfășurată în parohie, părintele paroh a fost hirotesit sachelar, iar binefăcătorii parohiei au primit distincții de vrednicie.

Actuala biserică a satului Măgura a fost ridicată după cutremurul din anul 1977, cu sprijinul credincioșilor, pe locul unde se afla o clopotniță.

Foto credit: captură Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente