Liturghie Arhierească și Parastas în Joia Patimilor la Catedrala Arhiepiscopală din Rm. Vâlcea

La Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, astăzi, 17 aprilie, în Sfânta și Marea Joi, Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de soborul de preoți și diaconi ai catedralei.

La Sfânta Liturghie a luat parte și Mitropolitul Olteniei, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, locțiitor de Arhiepiscop al Râmnicului.

La finalul slujbei, Preasfințitul Emilian Lovișteanul a împărtășit credincioșii prezenți în număr mare la Sfânta Liturghie, informează arhiram.ro

Răspunsurile liturgice au fost date de către grupul de psalți al Catedralei Arhiepiscopale.

După Sfânta Liturghie, în prezența a numeroși credincioși din municipiul Râmnicu Vâlcea, Înaltpreasfințitul Mitropolit Irineu și Preasfințitul Emilian Lovișteanul împreună cu un sobor de preoți și diaconi au săvârșit o slujbă de pomenire pentru Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Gherasim.

În Sfânta și Marea Joi în toate lăcașurile de cult din Patriarhia Română se săvârșește Liturghia Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia în cadrul căreia are loc scoaterea unui Sfânt Agneț la Proscomidie care va fi sfințit la această Liturghie și va fi uscat și sfărâmat a treia zi de Paști la Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur, printr-o rânduială specială. Miridele rezultate sunt folosite ca Împărtășanie pentru bolnavi, copii și în situații speciale și sunt păstrate la Sfântul Altar, în Chivotul de pe Sfânta Masă.

Comentarii Facebook


Știri recente